Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Paprika-tomatensoep met ei en knoflookbrood

Paprika-tomatensoep met ei en knoflookbrood

De smaak van deze hartverwarmende soep maak je extra stevig door de paprika eerst even te grillen. De topping van ei maakt het paprika-tomatensoepje helemaal af.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 460 kcal

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's
  • 250 gram tomaat
  • 1 ui
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • chilipoeder
  • 1 eetlepel olie
  • 100 gram aardappel
  • 200 ml water
  • ¼ (groente)bouillontablet met minder zout
  • 4 eieren
  • 1 teentje knoflook
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Maak de paprika's schoon en snijd in helften. 
  2. Grill de paprika's onder de grill van de oven donker. Laat de paprika’s afgedekt in een grote kom afkoelen.
  3. Trek het vel van de paprika’s en snijd in stukken.
  4. Was de tomaten en snijd klein.
  5. Pel de ui en knoflook. Snijd de ui en de helft van de knoflook klein.
  6. Bak de ui met het paprikapoeder en wat chilipoeder in de hete olie glazig.
  7. Maak de aardappel schoon en snijd in blokjes.
  8. Doe de aardappelen, paprika, tomaat, het water en het stukje bouillontablet bij de ui.
  9. Breng dit aan de kook en kook de soep 10 minuten.
  10. Kook de eieren in 8-10 minuten hard.
  11. Gebruik de rest van de knoflook en bestrijk hiermee het brood.
  12. Rooster het brood licht en snijd het in repen.
  13. Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine glad. Warm de soep goed op.
  14. Pel de eieren en hak ze klein.
  15. Schep wat gehakt ei op de soep en serveer het brood erbij.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Paprika is deze maand een klimaatvriendelijke keuze. Kies bij voorkeur voor groente met het Biologisch of On the way to PlanetProof keurmerk.
Kies bij voorkeur voor ei met een topkeurmerk. Biologisch, On the way to PlanetProof en Beter Leven 2 of 3 sterren zijn duurzamere keuzes.

Past in dieet

  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 460 kcal
Vet 17 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram
Koolhydraten 48 gram
Waarvan suikers 10 gram
Vezels 10 gram
Eiwit 23 gram
Zout
1,1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week