Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Maak de groente schoon. Snijd de paprika in brede repen. Snijd de courgette en aubergine in tweeën en schaaf de helften in dunne plakken. Halveer de champignons.
-
Doe de groente in een kom en schep er de helft van de olie door.
-
Verdeel de groente over een bakplaat en rooster de groente in 15-20 minuten gaar.
-
Snijd de tofu in blokjes.
-
Schuif na 10 minuten de groente wat aan de kant en leg de tofublokjes erbij. Bak de groente en tofu nog 15-20 minuten.
-
Rooster de pijnboompitten in een droge pan en laat ze afkoelen.
-
Was de basilicum. Pel de knoflook.
-
Maal de pijnboompitten met de basilicum, de knoflook, een beetje water en de rest van de olie met een staafmixer of in een keukenmachine tot een grove pasta.
-
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Giet de penne af en meng de basilicumsaus erdoor.
-
Schep de geroosterde groente met het vocht en de tofu op de pasta. Druppel er een beetje citroensap over.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.