Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Pasta met geroosterde groente en tofu

Pasta met geroosterde groente en tofu

Dit heerlijke pastagerecht is perfect voor je dagelijkse portie groente.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 655 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 100 gram (kastanje)champignons
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram (gerookte) tofu
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 15 gram verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram volkoren penne
  • citroensap

Materialen

Staafmixer/keukenmachine

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de paprika in brede repen. Snijd de courgette en aubergine in tweeën en schaaf de helften in dunne plakken. Halveer de champignons.
  3. Doe de groente in een kom en schep er de helft van de olie door.
  4. Verdeel de groente over een bakplaat en rooster de groente in 15-20 minuten gaar.
  5. Snijd de tofu in blokjes.
  6. Schuif na 10 minuten de groente wat aan de kant en leg de tofublokjes erbij. Bak de groente en tofu nog 15-20 minuten.
  7. Rooster de pijnboompitten in een droge pan en laat ze afkoelen.
  8. Was de basilicum. Pel de knoflook.
  9. Maal de pijnboompitten met de basilicum, de knoflook, een beetje water en de rest van de olie met een staafmixer of in een keukenmachine tot een grove pasta.
  10. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  11. Giet de penne af en meng de basilicumsaus erdoor.
  12. Schep de geroosterde groente met het vocht en de tofu op de pasta. Druppel er een beetje citroensap over.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Basilicum:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar. Gebruik de rest van de champignons in een soep.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Citroen heeft deze maand (november) een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Courgette heeft deze maand (november) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 655 kcal
Vet 22 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 77 gram
Waarvan suikers 13 gram
Vezels 15 gram
Eiwit 29 gram
Zout
0,1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week