Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Pasta met ratatouille en noten

Pasta met ratatouille en noten

Geïnspireerd op de Franse keuken
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 680 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren pasta
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olie
  • 400 gram Italiaanse roerbakgroente (diepvries)
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout (blik)
  • 50 gram walnoten
  • Italiaanse kruiden

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Pel de ui en knoflook en snijd fijn.
  3. Fruit de ui in de olie zacht.
  4. Bak de ratatouillemix enkele minuten mee.
  5. Voeg de knoflook en tomatenblokjes toe en laat even sudderen.
  6. Breek de walnoten in stukjes.
  7. Breng de groente op smaak met wat peper en Italiaanse kruiden en schep het door de pasta.
  8. Serveer de pasta met de walnoten.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze 'Kies Ik Gezond?'-app

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Gebruik de rest voor een broodpizza.
Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 680 kcal
Vet 26 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 76 gram
Waarvan suikers 10 gram
Vezels 21 gram
Eiwit 25 gram
Zout
0,1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week