Bereiding
- Schil de aardappelen en kook in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Verwijder van de pastinaak de uiteinden en schil met een dunschiller. Snijd de groente in plakken.
-
Pel de uien en knoflook en snijd klein.
- Bak de uien en knoflook in de helft van de margarine zacht.
-
Voeg de pastinaak toe en smoor de groente in 10 minuten gaar.
- Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes. Bestrooi met paprikapoeder en wat peper.
-
Bak de tofu in de rest van de margarine lichtbruin.
-
Was de kruiden en snijd klein.
-
Breng de melk aan de kook.
-
Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper, nootmuskaat en de kruiden een puree.
-
Serveer de pastinaak met de tofu en de aardappelpuree.
Variaties
Voor nog meer kleur kun je (een deel van) de pastinaak vervangen door wortel. Je kunt ook verrijkte sojadrink gebruiken in plaats van halfvolle melk.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.