Materialen
Staafmixer/keukenmachine, bakplaat, bakpapier
Bereiding
- Verwarm het water tot het lauwwarm is en voeg de gist toe.
- Meng het volkorenmeel in een grote kom en voeg het gistwater en de olijfolie toe.
- Kneed het mengsel met een mixer (met deeghaken) of met je handen tot een soepel, niet-plakkerig deeg. Dit kan ongeveer 10 minuten duren.
- Leg het deeg in een kom, dek af met een vochtige, schone theedoek en laat 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Pureer de tomatenblokjes met een staafmixer of in een keukenmachine.
- Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met oregano en peper.
- Was de tomaten en snijd in dunne plakken.
- Snijd de mozzarella in plakken en halveer deze.
- Maak na het rijzen per portie een klein balletje van het deeg.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Druk de balletjes plat met een deegroller of je handen tot rondjes van ongeveer 15 cm doorsnee. Druk het midden iets dieper in, zodat de randen wat hoger liggen.
- Smeer een laagje tomatensaus op de minipizza's. Leg daarop de mozzarella en tomaten en bestrooi met oregano en geraspte kaas.
- Bak de minipizza’s 12-15 minuten in de oven lichtbruin en gaar en tot de kaas gesmolten is.
- Was de basilicum, snijd klein en garneer de piccolini's ermee.
Variaties
Beleg ook eens met paprika, champignons, doperwten of prei.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.