Bereiding
- Snijd de helft van de dadels heel fijn. Snijd de rest in reepjes en houd ze achter voor garnering.
-
Was de sinaasappel en rasp de buitenkant van de schil er af. Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in blokjes.
-
Verwarm de helft van de olie in een pan en verwarm hierin de stukjes dadel en sinaasappelschil. Voeg de kaneel, wat paprikapoeder en peper toe.
-
Voeg de rijst toe en bak tot alle korrels glanzen.
-
Voeg het water met het stukje bouillontablet toe en breng het geheel aan de kook. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Hak de amandelen grof en bak in een droge pan lichtbruin.
-
Maak de broccoli schoon en snijd in stukjes. Kook de broccoli in weinig water in 5 minuten net gaar.
-
Bak de varkensvleesreepjes met wat paprikapoeder in de rest van de olie lichtbruin en gaar.
-
Was de peterselie en snijd klein. Meng de stukjes sinaasappel, peterselie en het vlees door de rijst.
-
Strooi de amandelen en dadels erover en serveer de broccoli erbij.
Variaties
Voor een plantaardig gerecht vervang de vleesreepjes door tempé, tofu of plantaardige wokreepjes.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.