Bereiding
- Kook het water met het stukje bouillontablet en de helft van het citroensap en laat hierin de draadjes saffraan een paar minuten trekken.
-
Pel de ui en snijd klein.
-
Was de tomaat en snijd in blokjes.
- Breek de kardemompeulen open. Wrijf de zaadjes uit de peulen fijn met een houten lepel of in een vijzel.
-
Verwarm de olie en bak hierin de ui, kardemom, kruidnagels en het kaneelstokje aan.
-
Voeg de tomaat en rijst toe en roer tot alle rijst gemengd is met de olie.
-
Giet de bouillon erbij en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Maak de sperziebonen schoon en snijd doormidden.
-
Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten gaar.
-
Neem de pan met rijst van de warmtebron en laat de rijst nog 10 minuten staan. Voeg eventueel nog wat citroensap toe.
-
Was de peterselie en snijd klein.
-
Hak de walnoten grof.
-
Meng de peterselie door de pilav en strooi de walnoten erover. Serveer met de sperziebonen.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.