Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Piska na fornu (vis uit de oven)

Piska na fornu (vis uit de oven)

Dit gerecht is gemaakt door de Antilliaanse Jurino Ignacio. Jurino vertelt ons hierbij: "Mijn oma leerde het me vroeger al: eten is om te delen!"
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 445 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 1 kleine schoongemaakte zeebaars
  • 1 citroen
  • stukje madame Jeanette peper
  • 1 gele en 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theelepel oregano
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • zwarte peper
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • 400 gram zoete aardappel

Bereiding

  1. Was de vis van binnen en van buiten en dep hem droog met keukenpapier.
  2. Snijd met een scherp mes kerven in de zijkant van de vis.
  3. Druppel er wat citroensap over en laat dit even intrekken.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  5. Verwijder van de peper de pitjes.
  6. Maak de gele paprika schoon en snijd hem in stukken.
  7. Pel de knoflook. Pureer de peper met de gele paprika, de knoflook, de oregano, de komijn en wat peper tot een pasta.
  8. Verwarm de olie in een kleine pan en bak hierin de kruidenpasta kort op laag vuur. Laat even afkoelen.
  9. Snijd de rode paprika in repen.
  10. Was de kerstomaatjes en halveer ze.
  11. Schep de helft van de kruidenpasta in de buikholte van de vis en leg de vis in een ovenvaste schaal. Bestrijk de vis met de rest van de pasta.
  12. Schik de paprika en tomaatjes om de vis.
  13. Snijd de rest van de citroen in dunne plakken. Leg de plakken citroen en de rozemarijn op de vis.
  14. Dek af met een deksel of aluminiumfolie.
  15. Bak de vis in de hete oven in ca. 25 minuten gaar.
  16. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in 10 minuten in een bodempje water gaar en serveer ze bij de vis met groente.

Extra informatie

Dit recept maakten we samen met Jurino

Jurino is een ster in de Antilliaanse keuken. Hij helpt ons aan heerlijke recepten!

Het Voedingscentrum werkt samen met Jurino aan de lekkerste Antilliaanse recepten

Meer recepten van Jurino:

Arros con pollo
Stoba di karni
Stoba di boonchi Wowo Pretu (V)
Sòpi di karni
Arepa di pampuna (V)
Arros moro met komkommer-ananassalade (V)
Caribische pastasalade
Salada di tuna
Bakbanaan uit de oven (V)

Ingrediënten over?

Rozemarijn over? 
Bewaar verse kruiden in de koelkast, daar zijn ze nog een paar dagen houdbaar. Wikkel ze in een vochtig keukenpapiertje of in een vochtige theedoek.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Paprika heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat zeebaars. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies voor gekweekte zeebaars met ASC.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 445 kcal
Vet 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 35 gram
Waarvan suikers 27 gram
Vezels 10 gram
Eiwit 37 gram
Zout
0,6 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.