Bereiding
- Was de aubergine en snijd hem in de lengte in dunne plakken. Snijd de plakken in lange repen.
-
Verwarm de helft van de olie in een pan met een anti aanbakbodem en bak hierin de aubergine in enkele minuten gaar. Laat dit afkoelen.
-
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
-
Snijd het stukje peper fijn.
-
Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
-
Was de peterselie en knip het klein.
-
Maak een dressing van de rest van de olie, het citroensap, de uitgeperste knoflook, royaal peterselie en peper.
-
Meng alles door elkaar en zet even apart.
-
Variaties
De kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina
met kruidenmixen hoe je dat doet.
Ingrediënten over?
Bosuitjes:
Bewaar bosuitjes nog 1 week in de koelkast. Ook lekker bij dit varkenshaasje met rijst.
Peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2–3 dagen. Lekker in een soep met champignons.