Materialen
Keukenmachine/staafmixer, grillpan
Bereiding
- Pel de ui en snijd klein.
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
-
Fruit de ui en bleekselderij in de olie zacht.
-
Spoel de kidneybonen af en laat uitlekken.
-
Pureer de groente met de kidneybonen, boterham, tomatenpuree en het ei in een keukenmachine of met een staafmixer tot een puree.
- Hak de walnoten fijn en schep door het bonenmengsel.
- Breng op smaak met wat chilipoeder. Vorm er 2 burgers per persoon van en laat deze minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
-
Was de komkommer, sla en bieslook. Snijd de bieslook fijn.
-
Schaaf de komkommer in dunne plakjes en maak er met azijn en de bieslook een salade van.
-
Snijd de bolletjes open en rooster de snijvlakken in een grillpan lichtbruin.
- Bak de burgers in een grillpan in 8 minuten lichtbruin.
-
Beleg elk bolletje met wat sla en 1 burger. Serveer de komkommersalade erbij.
Variaties
Voeg bij een te zacht burgerbeslag een extra boterham of wat volkorenmeel toe en laat de burgers eventueel langer opstijven in de koelkast.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Bleekselderij:
Bewaar de rest van de bleekselderij afgedekt maximaal 7 dagen in de koelkast of 12 maanden in de diepvries. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak deze bleekselderijsalade met sinaasappel.