Materialen
Keukenmachine/staafmixer, grillpan
Bereiding
- Pel de ui en snijd klein.
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
-
Fruit de ui en bleekselderij in de olie zacht.
-
Spoel de kidneybonen af en laat uitlekken.
-
Pureer de groente met de kidneybonen, boterham, tomatenpuree en het ei in een keukenmachine of met een staafmixer tot een puree.
- Hak de walnoten fijn en schep door het bonenmengsel.
- Breng op smaak met wat chilipoeder. Vorm er 2 burgers per persoon van en laat deze minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
-
Was de komkommer, sla en bieslook. Snijd de bieslook fijn.
-
Schaaf de komkommer in dunne plakjes en maak er met azijn en de bieslook een salade van.
-
Snijd de bolletjes open en rooster de snijvlakken in een grillpan lichtbruin.
- Bak de burgers in een grillpan in 8 minuten lichtbruin.
-
Beleg elk bolletje met wat sla en 1 burger. Serveer de komkommersalade erbij.
Variaties
Voeg bij een te zacht burgerbeslag een extra boterham of wat volkorenmeel toe en laat de burgers eventueel langer opstijven in de koelkast.
Weinig tijd? Kies voor een kant-en-klare burger die in de Schijf van Vijf staat.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.