Materialen
Staafmixer/keukenmachine, bakplaat, bakpapier
Bereiding
- Meng het volkorenmeel met de bloem en gedroogde gist.
-
Verwarm het water tot lauwwarm.
-
Voeg het lauwe water en de olie toe aan het meel en kneed het tot een soepel deeg. Laat het deeg op een warme plaats afgedekt met een schone theedoek 45 minuten rijzen.
-
Warm de oven voor op 230 °C.
-
Pel de ui snijd klein.
-
Pureer de tomatenblokjes, de ui en de kruiden met een staafmixer of in de keukenmachine.
-
Was de courgette en schaaf in dunne plakjes.
-
Snijd de ham in reepjes.
-
Rol het deeg uit tot 2 ronde pizzabodems en leg op het bakpapier op de bakplaat.
-
Bestrijk het deeg met het tomatenmengsel.
-
Verdeel de courgette, ham en hüttenkäse erover.
- Strooi de geraspte kaas erover.
-
Bak de pizza onderin de oven in 12-15 minuten gaar en lichtbruin.
- Garneer met rucola.
Variaties
De
kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina met kruidenmixen
hoe je dat doet.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.