Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Pizza van Turks brood

Pizza van Turks brood

Maak je restjes groente op met deze pizza.
  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 535 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 40 gram prei
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout (blik)
  • Italiaanse kruiden
  • peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 gram groenterestjes, zoals rode ui, courgette of champignons
  • ½ bruin Turks brood
  • 40 gram jonge kaas 30+ (geraspt)
  • 30 gram pijnboompitten

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 220 °C.
  2. Maak de prei schoon en snijd in dunne ringen.
  3. Meng de prei door de tomatenblokjes en breng de saus op smaak met Italiaanse kruiden en peper. 
  4. Maak de rest van de groente schoon en snijd klein. Roerbak de groente kort in de olie.
  5. Bestrijk de broodbodem met de tomatensaus en verdeel de groente erover.
  6. Strooi de kaas en pijnboompitten erover.
  7. Bak de broodpizza in de hete oven in 10 minuten gaar en knapperig.

Variaties

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze  Kies Ik Gezond?-app .

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Prei is deze maand (juli) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 535 kcal
Vet 26 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram
Koolhydraten 51 gram
Waarvan suikers 8 gram
Vezels 8 gram
Eiwit 21 gram
Zout
1,4 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week