Bereiding
- Schil de gember en rasp fijn.
- Pel de knoflook en snijd fijn.
-
Meng de sojasaus met de olie, gember en knoflook.
-
Voeg de zalmfilets toe, dek af en laat 10 minuten in de koelkast marineren.
-
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel goed af met koud water.
-
Meng de helft van de azijn door de rijst.
-
Was de komkommer en schaaf in de lengte in dunne plakken met een kaasschaaf of rasp.
-
Was de radijsjes en snijd in dunne plakjes.
-
Was de wortel en rasp grof.
-
Meng de rest van de azijn en de sesamolie door de groente.
- Bak de zalm in een hete pan in 6 minuten gaar. Keer halverwege.
- Schep de rijst, zalm, komkommer, radijs, wortel en edamame in een kom.
- Strooi het sesamzaad erover.
Variaties
Vervang rijstazijn door witte wijnazijn. Gebruik meiraap of koolrabi in plaats van radijs. Schil deze groente met een dunschiller voordat je het klein snijdt.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.