Materialen
Muffinvorm, staafmixer/keukenmachine
Bereiding
- Maak de pompoen schoon en snijd in stukjes.
- Kook de pompoenstukjes in weinig water in 10 minuten gaar,
giet af en laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Was de citroen. Rasp wat van de schil en pers het sap uit.
- Pureer de pompoenstukjes met de eieren, dadels, melk,
citroenrasp en -sap met een staafmixer of in een keukenmachine.
- Giet het mengsel in een kom en roer de vloeibare margarine
erdoorheen.
- Meng het volkorenmeel met de baksoda en speculaaskruiden.
- Voeg de meelmix toe aan de pompoenpuree en spatel het
erdoorheen.
- Vul de muffinvormen met het beslag en versier elke muffin met een
pecannoot.
- Bak de muffins in het midden van de oven in 20 minuten gaar.
- Prik met een cocktailprikker in een muffin, als deze er droog
uitkomt zijn de muffins klaar.
Ingrediënten over?
Pompoen:
Maak er een lekkere soep van met gegrild kruidenbrood.