Materialen
Muffinvorm, staafmixer/keukenmachine
Bereiding
- Maak de pompoen schoon en snijd in stukjes.
- Kook de pompoenstukjes in weinig water in 10 minuten gaar,
giet af en laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Was de citroen. Rasp wat van de schil en pers het sap uit.
- Pureer de pompoenstukjes met de eieren, dadels, melk,
citroenrasp en -sap met een staafmixer of in een keukenmachine.
- Giet het mengsel in een kom en roer de vloeibare margarine
erdoorheen.
- Meng het volkorenmeel met de baksoda en speculaaskruiden.
- Voeg de meelmix toe aan de pompoenpuree en spatel het
erdoorheen.
- Vul de muffinvormen met het beslag en versier elke muffin met een
pecannoot.
- Bak de muffins in het midden van de oven in 20 minuten gaar.
- Prik met een cocktailprikker in een muffin, als deze er droog
uitkomt zijn de muffins klaar.
Extra informatie
Kijk de video om te zien hoe je deze heerlijke pompoenmuffins maakt.
Variaties
De kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina
met kruidenmixen hoe je dat doet.
Ingrediënten over?
Pompoen:
Maak er een lekkere soep van met gegrild kruidenbrood.