Bereiding
            
                - Was de pompoen en verwijder de draden en pitten. Snijd de pompoen in stukken. 
- 
Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Houd wat prei achter voor garnering. 
- 
Pel de knoflook en snijd het teentje klein. 
- 
Verwarm de margarine en smoor hierin de prei met de knoflook. 
- 
Voeg de pompoen toe met het water en het stuk bouillontablet. Breng dit aan de kook en kook de pompoen in 15 minuten gaar. 
- 
Pureer de groente in de keukenmachine of met een staafmixer. Roer de melk erdoor.
- 
Spoel de witte bonen af.
- 
Verwarm de soep met de witte bonen en voeg eventueel nog wat water toe.
- 
Maak hem op smaak met wat yoghurt. 
- 
Roer de achtergehouden rauwe prei door de soep en lepel er nog wat yoghurt over.
- 
Geef er brood bij.
 
        
        
        
		
            Allergie-informatie
            
                
                    We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
                
                
            
        
	 
        
		
            Ingrediënten over?
            
                Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.