Materialen
Staafmixer/keukenmachine, ovenschaal
Bereiding
- Maak de ui, knoflook, bleekselderij en wortel schoon en snijd klein.
-
Verwarm de helft van de olie en bak hierin de helft van de ui en de helft van de knoflook glazig.
-
Bak de tartaar, bleekselderij en wortel mee.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.
-
Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus 20 minuten inkoken. Breng de saus op smaak met peper en oregano.
-
Was de courgettes en snijd in plakken.
- Bak de rest van de ui en knoflook in de rest van de olie glazig. Voeg de courgettes toe en stoof de groente in 8 minuten gaar.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Was de basilicum en hak grof.
-
Pureer de courgette en basilicum met een staafmixer of in een keukenmachine tot een saus. Breng op smaak met peper en oregano.
-
Bedek de bodem van een ovenschaal met 1/3 van de courgettesaus en leg daarop een laag lasagnevellen. Schep er de helft van de tomatensaus op. Dek dit af met lasagne en schenk er weer 1/3 deel courgettesaus op. Herhaal dit met de rest van de lasagnevellen en sauzen.
-
Snijd de mozzarella klein en verdeel over de lasagne. Strooi de geraspte kaas erover.
- Bak de lasagne in de hete oven in 30-40 minuten gaar en lichtbruin.
Variaties
Liever vegetarisch? Vervang het tartaar door vegetarisch rulgehakt.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.