Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook ze in weinig water in 15 minuten beetgaar en laat ze afkoelen.
-
Was de aubergine en snijd in dunne plakken.
-
Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn.
-
Meng de helft van de olie door de aubergine.
-
Verwarm een koekenpan en bak hierin de aubergines gaar.
-
Neem ze uit de pan, voeg de rest van de olie toe en bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
-
Voeg het vegetarische gehakt toe en bak even mee.
-
Voeg de tomaten, kaneel en oregano toe en laat 10 minuten sudderen totdat het meeste vocht verdampt is.
-
Warm de oven voor op 200 °C.
-
Verwarm het bak- en braadvet in een klein pannetje en voeg de meel toe.
-
Voeg beetje bij beetje melk toe en roer steeds totdat deze is opgenomen en er geen klontjes meer zijn.
-
Warm de saus door en voeg naar smaak peper toe.
-
Snijd de aardappelen in plakjes.
-
Vet de ovenschaal in en bedek de bodem met de helft van de aardappelen.
-
Leg de helft van de aubergine erboven op, de rest van de aardappelen en de rest van de aubergine.
-
Schenk de tomatensaus eroverheen.
-
Voeg de kaas toe aan de witte saus en verdeel deze over de schaal.
-
Laat de moussaka in 20 minuten heet worden en goudgeel kleuren.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de
tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Maak er linzen in tomaten-kokossaus van.