Bereiding
- Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in weinig water in 15 minuten beetgaar.
-
Was de aubergine en snijd in dunne plakken.
-
Pel de ui en de knoflook en snijd fijn.
- Druppel de helft van de olie over de aubergine.
-
Verwarm een pan en bak hierin de aubergine gaar. Neem de aubergine uit de pan.
- Bak de ui en knoflook in de rest van de olie zacht
-
Voeg het vegetarische gehakt toe en bak even mee.
-
Voeg de tomatenblokjes, kaneel en oregano toe en laat 10 minuten inkoken totdat het meeste vocht verdampt is.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verwarm de margarine en meng de meel erdoor.
-
Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer steeds totdat deze is opgenomen en er geen klontjes meer zijn.
-
Warm de saus door en voeg naar smaak peper toe.
-
Snijd de aardappelen in plakjes.
- Vet de ovenschaal eventueel in en bedek de bodem met de helft van de aardappelen.
- Leg de helft van de aubergine erboven op. Herhaal met de rest van de aardappelen en aubergine.
-
Schenk de tomatensaus eroverheen.
-
Voeg de kaas toe aan de witte saus en verdeel deze voorzichtig over de tomatensaus.
-
Laat de moussaka in 20 minuten goudgeel kleuren in de oven.
Extra informatie
Wil je zeker
weten dat je vleesvervanger in de Schijf van Vijf staat? Gebruik onze gratis Kies Ik Gezond?-app. Of lees het etiket. Bekijk de criteria
voor een goede vleesvervanger.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.