Bereiding
- Was de komkommer en rasp hem grof.
-
Pers er ¼ van de knoflook bovenuit. Roer de yoghurt erdoor en maak de tzatziki op smaak met gemalen komijn.
-
Pers ½ van de knoflook uit boven een schaal. Was de citroen en rasp wat van de schil. Meng het citroenrasp, een eetlepel citroensap en de chilipoeder door de knoflook.
-
Snijd de kip in dunne repen en schep ze door het knoflookmengsel. Laat de kip 10 minuten afgedekt in de koelkast staan.
-
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-
Warm de grill voor.
-
Maak de groente schoon. Snijd de ui in plakken. Snijd de meiraap en de paprika’s in repen.
-
Doe de groente in een lage ovenvaste schaal en meng er ½ eetlepel citroensap, de olie en de tijm door. Pers ¼ van de knoflook er bovenuit.
-
Laat de groente onder de hete grill roosteren.
-
Schep de groente na 10 minuten om en leg de gemarineerde kip ernaast. Gril de groente en kip in 10 minuten verder gaar.
-
Schep de geroosterde groente en kip op de rijst en serveer de tzatziki erbij.
Variaties
Heb je verse tijm in huis? Gebruik dan ½ eetlepel verse tijmblaadjes in plaats van 1 theelepel gedroogde tijm.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Halve citroen:
Bewaar een halve citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met vershoudfolie maximaal 4 dagen in de koelkast. Een schijf citroen is lekker in de thee, bij vis of in partjes bij peulvruchten.