Bereiding
- Was de komkommer en rasp grof. Laat uitlekken.
-
Pers er 1/4 van de knoflook boven uit. Roer de yoghurt erdoor en breng de tzatziki op smaak met gemalen komijn.
-
Pers de helft van de knoflook uit boven een schaal. Was de citroen en rasp wat van de schil. Meng het citroenrasp, een eetlepel citroensap en de chilipoeder door de knoflook.
-
Snijd de kip in dunne repen en was je handen. Schep door het knoflookmengsel. Laat de kip 10 minuten afgedekt in de koelkast staan.
-
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Warm de grill voor.
-
Maak de groente schoon. Snijd de ui in plakken. Snijd de meiraap en de paprika’s in repen.
-
Doe de groente in een lage ovenvaste schaal en meng er wat citroensap, de olie en de tijm door. Pers 1/4 van de knoflook erboven uit.
-
Laat de groente onder de hete grill roosteren.
-
Schep de groente na 10 minuten om en leg de gemarineerde kip ernaast. Gril de groente en kip in 10 minuten verder gaar.
-
Schep de geroosterde groente en kip op de rijst en serveer de tzatziki erbij.
Variaties
Heb je verse tijm in huis? Gebruik dan ½ eetlepel verse tijmblaadjes in plaats van 1 theelepel gedroogde tijm.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Citroen:
Bewaar een halve citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met vershoudfolie maximaal 4 dagen in de koelkast. Een schijf citroen is lekker in de thee, bij vis of in partjes bij peulvruchten.