Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Rijst met groente en kikkererwten

Een heerlijk vegagerecht met ras el hanout als smaakmaker.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • 2 theelepels ras el hanout
  • 100 gram zilvervliesrijst
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 250 gram broccoli
  • 1 aubergine
  • 3 tomaten
  • 1 blik of pot kikkererwten (uitlekgewicht ca. 250 gram)

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  2. Fruit de ui en de knoflook in 1 eetlepel olie zacht.
  3. Bak de tomatenpuree en 1 theelepel ras el hanout kort mee.
  4. Voeg de rijst toe en bak mee tot alle korrels rood zijn.
  5. Schenk er 250 ml water met het stukje bouillontablet bij en kook de rijst hierin in volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  6. Maak de groente schoon.
  7. Verdeel de broccoli in roosjes en de geschilde stelen in stukjes.
  8. Snijd de aubergine in blokjes en de tomaten in stukjes.
  9. Bak de blokjes aubergine met de rest van de ras el hanout in de andere lepel olie zacht.
  10. Voeg de broccoli en de tomaten toe met een paar lepels water en stoof de groente net gaar.
  11. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken.
  12. Meng de groente en de kikkererwten door de rijst en warm het geheel goed door.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Bewaar broccoli in de koelkast. Het blijft ongeveer vijf dagen goed in de koelkast. Gebruik de rest van de broccoli in dit kapucijnergerecht.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Broccoli heeft deze maand (oktober) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 545 kcal 545 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
0,7 gram 0,7 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week