Bereiding
- Verwarm het water en week er de gedroogde paddenstoelen 15 minuten in.
- Laat de geweekte paddenstoelen uitlekken in een zeef. Vang het vocht op.
-
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking met het stukje bouillontablet en het weekvocht van de paddenstoelen. Vul dit vocht aan met water tot de aangegeven hoeveelheid op de verpakking van de rijst.
-
Maak de groene kool schoon, snijd in repen en kook 10 minuten in weinig water.
-
Pel de sjalotten en snijd klein.
- Bak de sjalotten en geweekte paddenstoelen in de helft van de margarine zacht.
-
Maak de verse paddenstoelen schoon en snijd in plakjes.
-
Bak de paddenstoelen op hoge temperatuur in de rest van de margarine. Breng op smaak met peper.
- Bak de gare rijst mee en schep het geweekte paddenstoelenmengsel erdoor.
-
Hak de hazelnoten grof en strooi erover. Serveer met de kool.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite
welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.