Bereiding
- Pel de ui en knoflook en snijd in fijn.
-
Fruit de ui en knoflook met wat peper in de olie.
-
Voeg de rijst toe en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Maak de paprika’s schoon en snijd in blokjes.
- Voeg in de laatste 5 minuten de paprika aan de rijst toe.
-
Was de komkommer en snijd in blokjes. Maak er met azijn en peper een salade van.
-
Spoel de kidneybonen af en laat goed uitlekken.
-
Meng de kidneybonen en de tomatenblokjes door de rijst. Warm het geheel goed door.
-
Breng op smaak met tijm en serveer de komkommersalade erbij.
Variaties
Ook lekker met bosui in plaats van ui.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes in blik:
Giet de rest van de tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep of op deze lekkere pizza.
Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.