Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Rijst met pittige vleesreepjes en sperziebonen

Rijst met pittige vleesreepjes en sperziebonen

De abrikozen geven een zoet en fruitig tintje aan dit rijstgerecht.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 595 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • ¼ theelepel chilipoeder
  • ½ eetlepel citroensap
  • 150 gram varkenspoelet
  • 6 gedroogde abrikozen
  • 1 ui
  • 400 gram sperziebonen
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram zilvervliesrijst

Bereiding

  1. Pel de knoflook en pers uit boven een kom.
  2. Maak een marinade van de chilipoeder, uitgeperste knoflook en citroensap.
  3. Schep het varkensvlees erdoor en laat dit afgedekt in de koelkast een half uur marineren.
  4. Snijd de abrikozen in reepjes.
  5. Maak de ui en de sperziebonen schoon. Snijd de ui klein en breek de sperziebonen eenmaal.
  6. Fruit de ui in de helft van de olie glazig.
  7. Voeg de rijst toe en bak de rijst mee tot alle korrels glanzen. Giet er zoveel water bij tot de rijst 2 centimeter onder water staat. Roer de abrikozen erdoor. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  8. Kook de sperziebonen in 10 minuten in weinig water gaar.
  9. Verwarm de rest van de olie en bak hierin het gemarineerde vlees in 5 minuten gaar en bruin. Meng alles door de rijst.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (november) een lage klimaatbelasting.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 595 kcal
Vet 16 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 78 gram
Waarvan suikers 19 gram
Vezels 13 gram
Eiwit 29 gram
Zout
0,1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week