Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Snijd de tofu in blokjes en bestrooi met het chilipoeder.
-
Was de tomaten en snijd in stukjes.
-
Pel de sjalot of ui en snijd klein.
-
Verwijder de pitjes van de rode peper en snijd in smalle reepjes.
-
Was de bosuien en snijd in ringen.
-
Maak de andijvie schoon en snijd in smalle repen.
-
Klop een dressing van de olie, honing, azijn, peper en een beetje water.
-
Meng de dressing door de andijvie.
-
Verwarm de rest van de olie in een wok en bak hierin de tofu lichtbruin.
-
Voeg de tomaten, de sjalot en de reepjes peper toe en smoor dit kort mee.
-
Schenk het water erbij en warm het geheel goed door.
-
Schep de ringen bosui erdoor en breng het gerecht op smaak met wat gerookt paprikapoeder.
- Serveer de andijviesalade en de rijst erbij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je
gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of
raadpleeg onze Kies
Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Rode peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.
Maak de rest van de tofu met een pittige saus.