Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Rijstsalade met tonijn en courgettelinten

Rijstsalade met tonijn en courgettelinten

Rooster de courgette voor extra veel smaak.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 510 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram sperziebonen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 courgette
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • ½ teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 5 olijven zonder pit
  • 4 takjes verse peterselie of selderij
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 130 gram tonijn in water (blik, uitlekgewicht)

Materialen

Grillpan

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Halveer de sperziebonen en snijd de bleekselderij in smalle boogjes.
  4. Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten beetgaar. Kook de laatste minuut de bleekselderij mee.
  5. Snijd de courgette in tweeën en schaaf de courgette in dunne repen. Bestrijk de repen courgette met wat van de olie.
  6. Rooster de courgette in een grillpan lichtbruin.
  7. Pers de knoflook er boven uit.
  8. Snijd de tomaten in stukjes. Halveer de olijven.
  9. Was de kruiden en snijd klein.
  10. Maak van de rest van de olie met de azijn, 1 eetlepel water, de mosterd en de kruiden een dressing.
  11. Meng de sperziebonen, bleekselderij, tomaten, olijven en de dressing door de nog warme rijst. Laat dit afkoelen.
  12. Laat de tonijn uitlekken en schep door de salade. Breng op smaak met peper.
  13. Garneer de salade met de courgettelinten.

Variaties

In plaats van peterselie kun je ook bieslook gebruiken.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Mosterd:
Gebruik een schone lepel om mosterd uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar het altijd in de koelkast. De mosterd is ongeveer een half jaar houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon is deze maand (september) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat tonijn in blik. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies altijd tonijn in blik waar het MSC-keurmerk op staat. Bij 'pole and line', dus gevangen met een hengel, is er geen sprake van bijvangst.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 510 kcal
Vet 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 63 gram
Waarvan suikers 7 gram
Vezels 8 gram
Eiwit 27 gram
Zout
1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week