Bereiding
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-
Maak de groente schoon.
-
Halveer de sperziebonen en snijd de bleekselderij in smalle boogjes.
-
Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten beetgaar. Kook de laatste minuut de bleekselderij mee.
-
Snijd de courgette in tweeën en schaaf de courgette in dunne repen. Bestrijk de repen courgette met wat van de olie.
-
Rooster de courgette in een grillpan lichtbruin.
-
Pers de knoflook er boven uit.
-
Snijd de tomaten in stukjes. Halveer de olijven.
-
Was de kruiden en snijd klein.
-
Maak van de rest van de olie met de azijn, 1 eetlepel water, de mosterd en de kruiden een dressing.
-
Meng de sperziebonen, bleekselderij, tomaten, olijven en de dressing door de nog warme rijst. Laat dit afkoelen.
-
Laat de tonijn uitlekken en schep door de salade. Breng op smaak met peper.
-
Garneer de salade met de courgettelinten.
Variaties
In plaats van peterselie kun je ook bieslook gebruiken.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je
gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of
raadpleeg onze Kies
Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Mosterd:
Gebruik een schone lepel om mosterd uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar het altijd in de koelkast. De mosterd is ongeveer een half jaar houdbaar.