Bereiding
- Schil de biet en snijd in stukjes.
-
Pel de sjalot en knoflook, snijd fijn.
-
Fruit de sjalot in 1/3 van de olie glazig. Bak het komijnzaad en de helft van de knoflook mee.
-
Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken in een zeef.
-
Pureer de rode biet met de sjalot, walnoten en een lepel kikkererwten. Voeg eventueel wat havermout toe om een stevige massa te krijgen. Breng op smaak met de tahin en wat peper.
-
Vorm er burgers van en laat afgedekt 20 minuten in de koelkast rusten.
-
Maak een dressing van 1/3 van de olijfolie, azijn, de rest van de knoflook, peper en wat water.
-
Maak de andijvie en radicchio schoon en snijd in repen. Meng de rest van de kikkererwten en de dressing erdoor.
-
Verwarm de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de bietenburgers in 5 minuten lichtbruin.
-
Snijd de bolletjes open, beleg met een burger en wat andijvie.
-
Serveer de overige burgers en salade erbij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Rode biet:
Bewaar gare bieten afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Maak er een lekker broodbeleg van.
Vries eventueel de bieten in. Ze zijn dan nog 3 maanden houdbaar.