Bereiding
            
                - Was de linzen.
 - 
Maak de groente schoon. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes, de wortel in plakken en de prei in ringen.
 - 
Kook de linzen in 750 ml water met het stuk bouillontablet en de bleekselderij in ca. 10 minuten gaar. Voeg na 5 minuten de wortel en de prei toe.
 - 
Schil de gember en rasp het stukje.
 - 
Pel de sjalot en snijd hem klein.
 - 
Snijd de peper in smalle reepjes.
 - 
Maak de shiitakes schoon en snijd ze in plakken.
 - 
Fruit de sjalot met de gember zacht in de hete olie.
 - 
Pureer eventueel de helft van de linzen met de groente met een staafmixer of in de keukenmachine. Breng de soep weer aan de kook.
 - 
Bak de rode peper en de shiitakes kort mee met de sjalot. Roer dit door de linzensoep.
 
            
        
	 
        
        
        
		
            Allergie-informatie
            
                
                    We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
                
                
            
        
	 
        
		
            Ingrediënten over?
            
                Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.