Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Rodekool met appel en kaneel

Rodekool met appel en kaneel

Lekker als voorgerecht of groente bij een hoofdmaaltijd
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • voorgerecht
  • 160 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • ½ rode kool of 500 gram gesneden rode kool
  • 40 gram gedroogde appeltjes
  • 4 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • kaneel, peper
  • azijn
  • 1 eetlepel suiker

Bereiding

  1. Schaaf de rode kool in fijne slierten.
  2. Snijd de gedroogde appeltjes in stukjes.
  3. Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes.
  4. Breng de kool met weinig water, de appeltjes, de kruidnagels met laurierblad, wat peper en kaneel aan de kook. Kook de rode kool in 30 minuten gaar.
  5. Verwijder het laurierblad met de kruidnagels uit de kool en maak de kool op smaak met wat azijn en suiker.

Allergie-informatie

Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Kool:
Verpak een stuk kool in plasticfolie en bewaar nog 3-5 dagen in de koelkast. Maak er een koolsalade met rozijnen van.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Appel is deze maand klimaatvriendelijk in Nederland verbouwd.
Duurzaam eten Rodekool is deze maand niet klimaatvriendelijk.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 160 kcal
Vet 1 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram
Koolhydraten 30 gram
Waarvan suikers 24 gram
Vezels 10 gram
Eiwit 4 gram
Zout
< 0.1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.