Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Apps en tools
!

Schijf van Vijf krijgt doorontwikkeling

Tot half april verwerken we nieuwe wetenschappelijke inzichten over gezond, duurzaam en veilig eten. Tot die tijd blijft de Schijf van Vijf gewoon bruikbaar. Lees meer
Recept van het Voedingscentrum: Rösti met zalm en snijbonen

Rösti met zalm en snijbonen

Met kruiden-yoghurtdip.
  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 555 kcal

Ingrediënten

  • 400 gram (vastkokende) aardappelen
  • 1 ui
  • 4 eetlepels volkorenmeel
  • 2 eieren
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 400 gram snijbonen
  • 6 takjes verse peterselie
  • 1 eetlepel zuivelspread light
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 100 gram gerookte zalm

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en rasp grof en druk het vocht uit.
  2. Pel de ui en rasp grof en druk het vocht uit.
  3. Meng het meel, de eieren en wat peper door de geraspte aardappelen en ui. 
  4. Verwarm wat margarine in een pan en schep er wat lepels van het röstimengsel in. Druk dit wat plat en bak de rösti in 6 minuten goudgeel. 
  5. Keer de koekjes en bak ze aan de andere kant gaar en goudgeel.
  6. Bak zo de rest van het röstimengsel.
  7. Maak de snijbonen schoon en snijd schuin in stukken. Kook de snijbonen in weinig water in ongeveer 5-10 minuten gaar.
  8. Was de peterselie en snijd fijn. 
  9. Klop de zuivelspread met de yoghurt glad, voeg wat peper toe en de peterselie toe. 
  10. Snijd de zalm in smalle reepjes en was je handen.
  11. Serveer de rösti met de saus, de zalm en snijboontjes.

Variaties

Vervang de peterselie door dille of bieslook. 

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Snijbonen is deze maand geen klimaatvriendelijke keuze. Kies bij voorkeur voor groente met het Biologisch of On the way to PlanetProof keurmerk of tropische groente met het Rainforest Alliance of Fairtrade keurmerk.
Kies bij voorkeur voor vette vis met een topkeurmerk. MSC/ASC, Biologisch en Vis met een groene score op de VISwijzer zijn duurzamere keuzes.
Kies bij voorkeur voor ei met een topkeurmerk. Biologisch, On the way to PlanetProof en Beter Leven 2 of 3 sterren zijn duurzamere keuzes.
Kies bij voorkeur voor zuivelproducten met een topkeurmerk. Biologisch, On the way to PlanetProof en Beter Leven zijn duurzamere keuzes.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van noten, zaden, pitten en pinda's

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 555 kcal
Vet 21 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram
Koolhydraten 55 gram
Waarvan suikers 5 gram
Vezels 15 gram
Eiwit 30 gram
Zout
2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week