Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Runderstoof met olijven

Runderstoof met olijven

Lekker met aardappels, bieten en pompoen.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 530 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 250 gram runderriblap
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • ½ eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • 125 ml water
  • ¼ (groente)bouillontablet met minder zout
  • 50 gram (kers)tomaat
  • 5 olijven (zonder pit)
  • 400 gram zoete aardappelen
  • 400 gram pompoen
  • 250 gram rode bieten (gekookt)
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Snijd het vlees in gelijke stukken.
  2. Pel de ui en knoflook en snijd klein.
  3. Was de bleekselderij en snijd klein.
  4. Verwarm de margarine in een braadpan. Bak hierin het vlees bruin.
  5. Bak de knoflook, bleekselderij en de helft van de ui kort mee.
  6. Bak de tomatenpuree mee.
  7. Breng het water met het stukje bouillontablet aan de kook en schenk bij het vlees. Laat het vlees minimaal 2 uur stoven.
  8. Halveer de tomaten, voeg samen met de olijven bij het vlees en stoof nog een half uur.
  9. Maak de pompoen en zoete aardappelen schoon en snijd ze in gelijke stukken.
  10. Snijd de bieten in parten.
  11. Fruit de rest van de ui in de olie. Voeg de aardappel en groente toe met een scheutje water en stoof de groente in 10-15 minuten gaar.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Pompoen is deze maand niet klimaatvriendelijk.
Kies bij voorkeur voor onbewerkt vlees (rund, varken, lam) met een topkeurmerk. Biologisch en Beter Leven 2 of 3 sterren zijn duurzamere keuzes.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 530 kcal
Vet 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 40 gram
Waarvan suikers 31 gram
Vezels 14 gram
Eiwit 42 gram
Zout
1,1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.