Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Salade in een pot

Laat je creativiteit de vrije loop bij het maken van deze salade. Lekker met een broodje erbij.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • lunch
  •  

Ingrediënten

  • ½ rode ui
  • 50 gram diepvries doperwtjes
  • 1 klein blikje kidneybonen (uitlekgewicht ca. 120 gram)
  • 1 gaar bietje
  • 1 gele paprika
  • schaaltje sla
  • 10 radijsjes
  • 6 kerstomaatjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 volkorenbolletjes
  • halvarine
  • 2 plakken 30+ kaas

Bereiding

  1. Snijd de ui in halve ringen.
  2. Kook de doperwtjes in een bodempje water 2 minuten. Voeg op het laatst de uienringen toe.
  3. Spoel de kidneybonen af in een zeef en laat ze uitlekken.
  4. Maak de rest van de groente schoon en snijd kleiner.
  5. Klop een dressing van de olie, het citroensap, 1 eetlepel water, de mosterd en wat  peper.
  6. Verdeel de groente over 2 potten of schalen. Geef de dressing erbij.
  7. Snijd de volkorenbolletjes open, besmeer het met halvarine en beleg met kaas.

Ingrediënten over?

Radijsjes:
Bewaar radijs in de koelkast, afgedekt of verpakt in plastic folie om uitdroging te voorkomen. Ze zijn dan nog ongeveer 6 dagen goed. Verwijder eventueel loof, dan zijn ze langer houdbaar. Radijs is niet geschikt om in te vriezen. Verwerk de rest van de radijsjes in een frisse quinoasalade

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 425 kcal 425 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 40 gram 40 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
1,3 gram 1,3 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week