Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Salade van rammenas, roodlof, appel en gepoft mosterdzaad

  • 4 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 2 theelepels mosterdzaad
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ca. 1 eetlepel citroensap
  • 2 struikjes roodlof of 1 struikje radicchio
  • 1 kleine rammenas
  • 1 appel

Bereiding

  1. Verwarm een kleine pan en pof hierin het mosterdzaad tot de korrels open gaan.
  2. Neem de pan van het vuur en voeg de olie, 1 eetlepel water en het citroensap toe. Maak de dressing op smaak met peper en eventueel wat citroensap.
  3. Was het roodlof en maak de blaadjes los.
  4. Boen de rammenas goed schoon. Schaaf de rammenas op een schaaf of met een mandoline in hele dunne plakjes.
  5. Was de appel, snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis. Schaaf de parten appel in dunne plakjes.
  6. Verdeel de groente en appel over 4 bordjes en druppel de dressing erover.

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Rammenas is deze maand (januari) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 85 kcal 85 kcal
Vet 5 gram 5 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 7 gram 7 gram
Waarvan suikers 4 gram 4 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Eiwit 2 gram 2 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week