Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Snijbonen met witte bonen en hazelnoten

Snijbonen met witte bonen en hazelnoten

In een handomdraai klaar. Met een lekkere bite door de nootjes is dit snelle recept vast een blijvertje.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 400 gram snijbonen
  • 50 gram hazelnoten
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 kleine pot of blik witte bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • 1 sjalotje
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding

  1. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in smalle repen.
  2. Kook de snijbonen in weinig water in 10 minuten net gaar.
  3. Hak de hazelnoten grof.
  4. Bak de hazelnoten met het komijnzaad in een droge koekenpan licht.
  5. Spoel de witte bonen af en laat ze uitlekken.
  6. Pel het sjalotje en snijd het in halve ringen.
  7. Fruit het sjalotje in de olie zacht.
  8. Verwarm de witte bonen al roerend met de sjalot. 
  9. Schep de snijbonen erdoor en strooi de hazelnoten erover.

Ingrediënten over?

Bewaar sjalotten buiten de koelkast op een koele, droge donkere plaats.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Snijboon is deze maand (september) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 445 kcal 445 kcal
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 25 gram 25 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Eiwit 15 gram 15 gram
Zout
0,6 gram 0,6 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week