Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Sòpi di karni

Sòpi di karni

Deze soep is gemaakt door Jurino Ignacio. Jurino: "Ik wilde onze recepten bewaren, zodat ook onze kinderen kunnen genieten van traditionele Antilliaanse gerechten."
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 595 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 300 gram (winter)wortelen
  • 5 takjes verse selderij
  • 150 gram runderpoelet
  • 1 eetlepel olie
  • 1 liter water
  • peper
  • 1 rode paprika
  • 1 maiskolf
  • 400 gram pompoen
  • 250 gram zoete aardappel
  • ½ madame Jeanette peper
  • ½ groene bakbanaan
  • tijm
  • gemalen komijn
  • 25 gram volkoren vermicelli
  • 2 volkoren puntjes

Bereiding

  1. Pel de uien. Snijd de helft van de uien in stukken, houd de overige uien apart.
  2. Maak de wortelen schoon en snijd 1/3 in stukken. houd de overige wortelen apart.
  3. Was de selderij en hak grof.
  4. Bak de runderpoelet in de hete olie lichtbruin.
  5. Voeg de kleingesneden ui, wortelen, selderij, het water en wat peper toe. Breng aan de kook en laat 1½ uur zacht koken.
  6. Maak de rest van de groente schoon.
  7. Snijd de overgebleven ui klein, de wortelen in plakken, de paprika in blokjes, de maiskolf in plakken van 2 cm, de pompoen in blokjes en de zoete aardappel in stukken.
  8. Verwijder van de peper de pitjes en snijd de peper klein.
  9. Snijd het stuk bakbanaan op de ribben met een scherp mes in en verwijder de schil. Snijd de banaan in plakken.
  10. Schenk de bouillon door een zeef in een andere pan.
  11. Voeg de stukjes vlees weer toe aan de bouillon en voeg de groente, peper, plakken bakbanaan, tijm en komijn toe. Kook de groente in 20 minuten gaar.
  12. Voeg de vermicelli toe en kook nog 5 minuten.
  13. Serveer er het brood bij.

Extra informatie

Dit recept maakten we samen met Jurino

Jurino is een ster in de Antilliaanse keuken. Hij helpt ons aan heerlijke recepten. 

Het Voedingscentrum werkt samen met Jurino aan de lekkerste Antilliaanse recepten

Meer recepten van Jurino:

Arros con pollo
Stoba di karni
Piska na fornu
Stoba di boonchi Wowo Pretu (V)
Arepa di pampuna (V)
Arros moro met komkommer-ananassalade (V)
Caribische pastasalade
Salada di tuna
Bakbanaan uit de oven (V)

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Maiskolf:
Bewaar een maiskolf 2-3 dagen in de koelkast. Eet de andere maiskolf de dag erna bij het eten. Kook de kolf 10-15 minuten. 

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Pompoen is deze maand (september) een seizoensproduct.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 595 kcal
Vet 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 86 gram
Waarvan suikers 41 gram
Vezels 19 gram
Eiwit 31 gram
Zout
0,9 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week