Bereiding
- Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil eraf. Pers de sinaasappel uit.
-
Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
-
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
-
Snijd de bleekselderij in smalle boogjes.
-
Neem het vel van de kippenbouten en bestrooi het vlees met peper.
-
Bak de kip in 2 eetlepels hete margarine aan alle kanten bruin. Bak de ui, de knoflook, de helft van de champignons en de bleekselderij kort mee.
-
Voeg de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, de in plakjes gesneden olijven en 150 ml water toe. Stoof de kip in 50 minuten gaar.
-
Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
-
Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
-
Bak de rest van de champignons in de andere lepel margarine en meng ze door de sperziebonen. Geef dit met de aardappelen bij de kip.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.