Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Spaghetti alla molliche

Een heerlijk recept voor spaghetti met ansjovis en restjes brood.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 sneetjes oud bruinbrood
  • 1 dunne prei
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram kerstomaatjes
  • 1 kleine komkommer
  • ½ citroen
  • 2 ansjovisfiletjes (blik)
  • 150 gram volkoren spaghetti
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 gedroogd pepertje
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Laat het brood helemaal droog worden. Rooster het eventueel in de broodrooster. 
  2. Maal het brood tot grove kruimels.
  3. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
  4. Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
  5. Was de kerstomaatjes en halveer ze.
  6. Was de komkommer en schaaf hem in dunne plakken. Maak er met wat citroensap en peper een salade van en zet even weg.
  7. Snijd de ansjovisjes in stukjes.
  8. Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  9. Fruit de prei en de knoflook zacht in 1 eetlepel olijfolie.
  10. Voeg de stukjes ansjovis toe en verkruimel het pepertje erboven.
  11. Bak in een andere pan in de rest van de olie het broodkruim bruin en knapperig. Rasp er een beetje citroenschil over.
  12. Warm de kerstomaatjes mee met de prei.
  13. Bak de vleesreepjes in de hete margarine gaar en bruin en strooi er wat peper over.
  14. Laat de spaghetti uitlekken en schep het door het groentemengsel.
  15. Strooi het broodkruim erover. Geef de vleesreepjes en de komkommersalade erbij.

Ingrediënten over?

Ansjovis:
Ansjovisfilets worden voor het inblikken ingelegd in zout. Door het hoge zoutgehalte is ansjovis in de koelkast nog 2 dagen houdbaar. Bewaar de ansjovis niet in het blikje, maar doe ze over in een schaaltje en dek ze af.
Gebruik wat ansjovisfiletjes in een salade.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Prei is deze maand (maart) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat ansjovis. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Europese ansjovis met MSC, uit de Middellandse zee is tweede keus.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 660 kcal 660 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 40 gram 40 gram
Zout
1,1 gram 1,1 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week