Materialen
Staafmixer of keukenmachine
Bereiding
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Was de spinazie.
-
Maak de prei schoon en snijd in smalle ringen.
- Pel de knoflook.
-
Mix de hüttenkäse, basilicum en de helft van de knoflook met een staafmixer of keukenmachine tot een saus.
- Snijd de rest van de knoflook fijn.
- Doe de olie in de pan en voeg de knoflook toe.
-
Voeg de prei toe en fruit een paar minuten mee.
-
Voeg spinazie in delen toe en laat goed slinken. Breng op smaak met wat peper.
-
Meng het spinaziemengsel door de spaghetti.
- Hak de walnoten grof.
-
Verdeel de basilicumsaus en walnoten erover.
Variaties
Je kunt ook 150 gram diepvriesspinazie gebruiken in plaats van 400 gram verse spinazie.
Ingrediënten over?
Hüttenkäse of cottage cheese:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de hüttenkäse afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
De overige hüttenkäse kan gebruikt worden in een leuk voorgerecht van courgetterolletjes.