Materialen
bakpapier, deegroller, evt. siliconenbakmatje
Bereiding
- Vermeng de meelsoorten met de basterdsuiker en de speculaaskruiden in een kom.
-
Voeg de koude margarine toe en snijd dit met twee messen in stukjes.
-
Kneed de massa met een koele hand snel tot een samenhangend deeg. Laat het deeg afgedekt in de koelkast ongeveer 30 minuten opstijven.
-
Verwarm intussen de oven voor op 150 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
-
Gebruik voor het uitrollen eventueel een siliconen bakmatje. Rol het deeg uit op een met rijstebloem bestoven werkblad.
-
Leg de lap deeg op de bakplaat en bak de speculaas in 12-15 minuten gaar.
-
Laat de speculaas iets afkoelen. Neem het dan van de bakplaat en laat het op een rooster afkoelen.
-
Breek de speculaas in stukken.
Allergie-informatie
Gebruik meelsoorten met het glutenvrij logo.
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.