Bereiding
- Maak de sperziebonen schoon, snijd doormidden en kook in 10 minuten gaar.
-
Schil de aardappelen en kook in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Breng de melk aan de kook.
-
Maak van de aardappelen met de hete melk, nootmuskaat en peper een puree.
-
Pel de ui en snijd klein.
-
Was de tomaten en snijd in parten.
- Bak de ui met de kerrie in de margarine goudgeel. Voeg het gehakt toe en bak gaar en rul.
-
Voeg de tomaten en rozijnen toe en smoor enkele minuten.
- Verwarm de grill van de oven voor.
-
Schep de sperziebonen in een ovenvaste schaal en verdeel het gehaktmengsel erover. Dek dit af met de aardappelpuree.
- Bak de schotel onder de grill goudgeel.
Variaties
Vervang het gehakt door vegetarisch gehakt of gekookte linzen.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.