Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
-
Pel de ui en snijd hem klein.
-
Schrap de wortels en snijd ze in plakken.
-
Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in boogjes.
-
Kook de aardappelen met de groente in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
-
Snijd de tempé in blokjes en meng er de ketjap door.
-
Verwarm de margarine en bak hierin de tempé bruin.
-
Pers het teentje knoflook er boven uit.
-
Bak de laatste minuut het komijnzaad en het verkruimelde chilipepertje mee.
-
Breng de bouillon aan de kook.
-
Giet de aardappelen met de groente af. Stamp het wat kleiner. Voeg de hete bouillon toe en roer alles door elkaar.
-
Schep de gebakken tempé erop.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Tempé:
Bewaar een stuk tempé afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Gebruik tempé in dit lekkere gerecht met mie en groente.
Vries eventueel tempé in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.