Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Stamppot rauwe andijvie met amandelen

Stamppot rauwe andijvie met amandelen

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 1 flinke ui
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 theelepels mosterdzaad
  • 1 struik andijvie (400 gram)
  • 50 gram rucola
  • 50 gram ongezouten amandelen met vlies
  • 150 ml halfvolle melk
  • peper, nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Pel de ui en snijd hem klein.
  3. Fruit de ui in de margarine glazig. Bak 1 theelepel mosterdzaad kort mee.
  4. Maak de andijvie schoon en snijd de struik in smalle repen.
  5. Was eventueel de rucola.
  6. Hak de amandelen heel grof.
  7. Breng de melk aan de kook.
  8. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  9. Schep  de ui erdoor.
  10. Warm de andijvie en de rucola kort mee in de puree tot de groente wat warm wordt.
  11. Maak de stamppot op smaak met peper en nootmuskaat.
  12. Schep de amandelen erop en strooi er nog wat mosterdzaad over.

Extra informatie

Allergie info:
Lees het etiket voor het gebruik van margarine.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Andijvie heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 550 kcal 550 kcal
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 15 gram 15 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week