Materialen
Grillpan/grill, staafmixer/keukenmachine
Bereiding
- Was de aubergine en snijd schuin in dunne plakken. Bedruppel de plakken met de olie.
-
Bak de plakken aubergine in een hete grillpan of onder de grill gaar en lichtbruin.
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
-
Pel de ui en snijd klein.
-
Pel de knoflook en pers boven een kom uit. Voeg de ui, tomatenblokjes, peper en oregano toe. Pureer het geheel met een staafmixer of in een keukenmachine.
-
Snijd de mozzarella in reepjes.
-
Snijd het stokbrood in de lengte door.
-
Leg de helften op het bakblik en verdeel de tomatensaus erover.
-
Schik de plakken aubergine erop.
- Verdeel de reepjes mozzarella erover.
-
Bak de pizza in het midden van de hete oven in 10-12 minuten gaar.
-
Bak de pijnboompitten in een droge pan goudgeel en laat afkoelen.
-
Strooi de pijnboompitjes erover en serveer bij de pizza.
Variaties
Ook lekker met andere groente, zoals courgette of champignons.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.