Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Stoofpot met pastinaak en witte bonen

Abrikoos geeft de stoofschotel een verrassend zoete smaak.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 2 pastinaken (ca. 300 gram)
  • 1 winterwortel
  • 1 dunne prei
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • ½ theelepel korianderzaad
  • ½ theelepel geelwortel (kurkuma, koenjit)
  • 1 gedroogd pepertje
  • 100 ml groentebouillon met minder zout
  • 6 gedroogde abrikozen
  • 1 grote pot of groot blik witte bonen (uitlekgewicht ca. 500 gram)

Bereiding

  1. Schrap de pastinaken en de wortel. Snijd de groente in repen.
  2. Maak de prei schoon en snijd de prei in ringen.
  3. Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin het komijnzaad, het korianderzaad en de kurkuma tot het gaat geuren. Verkruimel het pepertje er boven.
  4. Fruit de prei kort mee.
  5. Voeg de pastinaak en de wortel toe met de bouillon en stoof de groente in 10 minuten gaar.
  6. Was de abrikozen en knip of snijd ze in reepjes.
  7. Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af.
  8. Meng de witte bonen en de abrikozen door de groente en warm het geheel goed door.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Winterwortels
Winterwortels zijn buiten de koelkast ongeveer 4 weken houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Pastinaak'. Dit product is deze maand (april) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 525 kcal 525 kcal
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 25 gram 25 gram
Vezels 30 gram 30 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
1,3 gram 1,3 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week