Bereiding
- Was de linzen. Kook de linzen in ruim water met de ras el hanout voor 20 minuten.
-
Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in blokjes of repen.
-
Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
-
Schil het stukje gemberwortel en rasp het.
-
Was de tomaat en snijd hem in stukjes.
-
Was de peper en verwijder de pitjes. Snijd de peper in smalle ringen.
-
Fruit de ui en de knoflook enkele minuten zacht in de olie.
-
Fruit de komijn, de geraspte gember en de rest van de ras el hanout mee tot het gaat geuren.
-
Voeg de blokjes pompoen toe met de peper, de tomaat en de bouillon. Stoof de pompoen 10 minuten.
-
Laat de linzen uitlekken en schep ze door de pompoen. Stoof het geheel in nog 5 minuten verder gaar.
-
Was de koriander en knip het klein.
-
Maak het gerecht op smaak met de koriander en serveer er brood bij.
Variaties
De kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina
met kruidenmixen hoe je dat doet.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Koriander:
Wikkel de rest van de koriander in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de koriander onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 4 dagen houdbaar. Gebruik de rest in een saus bij een tofuburger.