Bereiding
- Rooster het komijnzaad en het korianderzaad in een droge koekenpan tot het gaat geuren.
-
Pel de ui en snijd hem klein.
-
Snijd het vlees in repen.
-
Bak het vlees in de hete margarine aan alle kanten bruin.
-
Bak de ui, de geroosterde specerijen, de garam masala en het laurierblad kort mee.
-
Giet er 200 ml kokend water bij en laat het vlees 1 uur zacht sudderen.
-
Maak de pompoen schoon. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
-
Maak de peper schoon, verwijder de steelaanzet en de pitjes. Snijd de peper in ringen.
-
Doe de pompoen en de peper bij het vlees en stoof het geheel in 20 minuten verder gaar.
-
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en geef de rijst erbij.
Variaties
De
kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina met kruidenmixen
hoe je dat doet.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Pompoen:
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk pompoen maximaal 4 dagen in de koelkast.
Maak van het stuk pompoen een soep of curry.