Bereiding
            
                - Pel de sjalot en knoflook en snijd klein.
 - 
Verhit de olie en bak de sjalot, knoflook en de helft van de pompoen in 10 minuten zacht. Voeg de azijn toe.
 - 
Kook ondertussen de tagliatelle met de rest van de pompoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang het pastawater op.
 - 
Pureer de sjalot, knoflook, gebakken pompoen, tofu en groentebouillon met een keukenmachine of in een staafmixer tot een saus. Voeg eventueel wat pastawater toe.
 - 
Rooster de pompoenpitten in een droge pan.
 - 
Spoel de kikkererwten af in een zeef en laat uitlekken.
 - Roer de pasta, gekookte pompoen en kikkererwten door de saus en warm goed door.
 - Meng de rucola door de pasta.
 - 
Breng op smaak met peper en tijm en garneer met de pompoenpitten.
 
            
        
	 
        
        
		
            Variaties
            
                Vervang de pompoenpitten door amandelen, hazelnoten of walnoten.
            
        
	 
        
		
            Allergie-informatie
            
                
                    We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
                
                
            
        
	 
        
		
            Ingrediënten over?
            
                Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.