Bereiding
- Rooster de pinda's in een droge pan en laat afkoelen op een bord.
-
Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes.
-
Verwarm de helft van de olie in een pan en bak de tofu in 10 minuten lichtbruin. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper.
-
Kook het water en laat hierin de thee 10 minuten trekken. Haal dan de zakjes eruit.
-
Was de groene kruiden en hak grof.
-
Doe de kruiden, pindakaas, tahin, misopasta en de thee in een keukenmachine en maal tot een pasta.
-
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Maak de groente schoon en snijd klein.
-
Roerbak de groente in de rest van de olie en pers de knoflook erboven uit. Breng op smaak met peper.
-
Schep per persoon rijst en groente in een diep bord of kom.
-
Verdeel de pasta in losse soepkommen. Voeg bij elke kom 100 ml gekookt water toe en roer door.
-
Verdeel de theesoep over de rijst en groente. Serveer met de blokjes tofu en pinda's.
Extra informatie
Bekijk de receptvideo en zie hoe je dit gerecht stap voor stap maakt.
Variaties
Dit is een perfect gerecht om je groenterestjes in te gebruiken. Gebruik ook eens peultjes, spinazie, Chinese kool, spitskool of snijbonen. Alle combinaties zijn lekker. Serveer als een 'bowl' met alle ingrediënten los in een diep bord of kom. In plaats van alle groente tegelijk te roerbakken, wok je elke groente apart. Zo heb je nog meer kleurverschillen in je gerecht.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Je kunt
restjes in een afgesloten bakje maximaal 2 dagen bewaren in de koelkast of
3 maanden in de vriezer. Laat restjes altijd eerst snel
afkoelen en niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.