Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
-
Maak de courgette schoon en snijd hem in dunne plakken.
-
Bestrooi de courgette met peper en verdeel de groente over 2 stukken aluminiumfolie.
-
Was de basilicum.
-
Boen de citroen schoon en rasp het buitenste van de schil af.
-
Pureer de basilicum met 1 eetlepel olie en voeg wat geraspte citroenschil en citroensap toe.
-
Bestrijk de stukken vis met de basilicumolie.
-
Schik de vis op de courgette en vouw het folie dicht.
-
Laat de vis in ca. 20 minuten in de hete oven gaar worden.
-
Breng het water aan de kook en los het stukje bouillontablet erin op.
-
Doe de couscous in een kom en schenk de bouillon erover. Laat de couscous afgedekt 10 minuten wellen.
-
Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
-
Kook de broccoli in weinig water in 4 minuten gaar.
-
Was de rest van de kruiden en knip ze klein.
-
Meng de kruiden, geraspte citroenschil en de rest van de olie door de couscous. Geef de vis en de broccoli erbij.
Extra informatie
Gebruik bij het bereiden en bewaren van
zure producten zoals zuur fruit liever geen aluminiumfolie of aluminium bakjes.
Kies voor een ovenschaal of vuurvaste bbq-schaal. Omwikkel deze eventueel met
aluminiumfolie of dek af met een hittebestendig bord. Lees meer over
bereiden en bewaren in aluminium.
Ingrediënten over?
Verse kruiden
Bewaar verse kruiden tussen velletjes nat keukenpapier onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar.
Courgette
Bewaar een stuk courgette verpakt in huishoudfolie in de koelkast. Gebruik de rest in deze lekkere wrap met sardientjes.