Bereiding
- Laat de abrikozen een uur in warm water wellen.
- Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes.
- Pel de knoflook en snijd klein.
-
Meng de specerijen, knoflook en de helft van de olie.
-
Meng dit door de tofu en laat het afgedekt een half uur in de koelkast intrekken.
-
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Pel de ui en snijd fijn.
-
Was de tomaten en snijd in stukjes.
- Maak de Chinese kool schoon en snijd in repen.
-
Verwarm een pan en bak hierin de tofu met de ui goudgeel.
-
Doe de tomatenblokjes met de abrikozen en wat water bij de tofu en stoof het gerecht 10 minuten.
- Roerbak de kool in de rest van de olie in 8 minuten gaar.
-
Serveer de Chinese kool en de rijst bij de tofu.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Gebruik de rest in een gevulde aubergine met tofu.
Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.