Bereiding
- Pel de ui en knoflook.
-
Snijd de helft van de ui fijn, snijd de andere helft in ringen. Pers de knoflook uit.
-
Was de paprika en tomaat en snijd heel fijn.
-
Was de kruiden en hak grof.
-
Verhit de helft van de olie en bak de paprika, tomaat, de fijngesneden helft van de ui en de helft van de knoflook in 10 minuten gaar.
-
Voeg het gehakt toe en bak lichtbruin.
-
Breng op smaak met de paprikapoeder, peper en de helft van de peterselie.
-
Voeg de tomatenpuree toe en laat het geheel kort inkoken tot een dikke saus.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verdeel de saus over de wraps en bak voor 5-10 minuten in de hete oven.
-
Maak van de yoghurt met de rest van de kruiden, knoflook en olie een dipsaus. Breng op smaak met peper en citroensap.
-
Was de komkommer en schaaf in dunne linten. Serveer de Turkse pizza met de uienringen, knoflook-kruidendip en komkommerlinten.
Extra informatie
Wil je zeker
weten dat je vleesvervanger in de Schijf van Vijf staat? Gebruik onze gratis Kies Ik Gezond?-app. Of lees het etiket. Bekijk de criteria
voor een goede vleesvervanger.
Variaties
Liever een fijnere vulling? Pureer de saus dan met een staafmixer of in een keukenmachine voordat je het over de wraps verdeelt. De pizza smaakt ook heerlijk koud en opgerold. Perfect om mee te nemen als lunch of voor een dagje uit.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je
gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of
raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.